Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

zaterdag 25 juli 2009

Aardige DuitsersBij deze een kleine lofzang over aardige duitsers (lees: duitsers die zich niet in een auto bevinden).We hebben zelfs een rubriek voor hen aangemaakt, met degene die we kunnen fotograferen hebben. Met een volgepakte fiets rondrijden blijkt redelijk aantrekkelijk: we moeten maar een toertje twee keer doen of andere fietsers komen ons spontaan vragen of ze ons kunnen helpen. Meestal fietsen ze dan nog het eerste stuk mee (om ons op weg te zetten) of proberen ze ons aan een slaapplek te helpen. De prijsvogel was toch wel onze fietsenmaker, alwaar we ons elk een helm (de dag erna meteen getest en goed bevonden, zie "pech onderweg") hebben aangeschaft, samen met een fancy velglint (zo n ding dat uw binnenband beschermt tegen de gaatjes van uw spaken) en ne nieuwe binnenband. Na ons eerst een reservespaat te hebben toegeschoven (moeten we weigeren want die hebben we al mee) toverde ie een extra velglint boven, dat we nog moesten meenemen. Op t moment dat we al op onze fiets zaten, kwam ie ons achternagerend met ons rekeningetje, met daarin flashy spaakreflectoren verstopt (die ik in de winkel had zitten bewonderen, maar had laten liggen wegens te duur, een pakje kost 20 euro, een half dagbudget voor ons twee). We hebben ons nog de rest van de middag zitten afvragen of ie ons nu gaat afschilderen als pickpockets, zelf het ding gaat betalen of hij de eigenaar van de winkel was. Zeker is wel dat onze fietsen nu ook van opzij gigantisch zichtbaar zijn, zelfs van opzij...

Ik heb nog met plezier aan hem teruggedacht toen mijn fiets gisteren tijdens het remmen bedacht dat verticaal op de baan liggen ook eens vernieuwend is. Naast een paar ferme schaafwonden en een schouder die zich een dag later nog steeds laat voelen (spier verrokken of zo) was ik toch content dat de helm al een vaste plaats op mn hoofd gevonden had (bovendien zien we er nu "echter" uit en dwingen we zo mogelijks nog meer respect af). Gelukkig hebben we stopwol mee (wollen bloesjes vinden schuren langs de weg niet zo tof), en is de helm nog intact - al hadden we die niet in ons dagbudget meegerekend... - . De dag nadien is Bert mijn goede voorbeeld gevolgd (na er een hele tijd van overtuigd geweest te zijn dat hem zoiets niet overkwam), maar in mineur, geen zichbare eretekenen voor hem. (Hopelijk is papa Lenaerts na dit verhaal gerustgesteld, hij had ook slecht nieuws op de blog verzocht)
Voor de rest hebben we nu onze route, de R1 die we zullen trachten te volgen tot St Petersburg, bereikt. We hebben voorlopig nog geen boekje, en volgen dus enkel de bordjes (Uiterst avontuurlijk... en uiterst frustrerend eveneens). Of we de zoektocht naar een boekje aanvangen hangt een beetje af hoe vaak deze avontuurlijke omweggetjes ons verblijden.
Tot de volgende,
Melanie

7 opmerkingen:

 1. Mama weet dat al heel lang dat er aardige Duitsers zijn. Zij heeft ooit een Duits lief gehad,en het was een fietsenmaker.
  Als ervaren fietsers zullen jullie wel weten dat jullie veiliger tot stilstand komen door gebruik te maken van de achterrem. Ik mag veronderstellen dat de valpartijen niet bij max snelheid (63km/h) hebben plaatsgevonden.
  papa Miel en mama Madeleine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. al vier platte banden?

  dat is toch niet normaal hoor...

  Steven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop ook maar op aardige Russen, die mensen vertrouwen als ze met een helm op uit Duitsland komen :-). Wel oppassen hé: platte banden en valpartijen...
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://www.lonelyplanet.com/russia/st-petersburg/transport/getting-there-around

  http://www.hermitagemuseum.org/html_En/index.html

  een zeempje vr ellebogen en schouders en knieën dan? Wanneer in st petersburg? de maandag en vrijdag zingt mannenkoor in de peter & Pauls fortress: kalinka kalinka maja
  lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bloggen is plezant! Cee leest mee en vind het dik okee, zelfs vanachter zijn peecee..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. héhéhé...*

  *kwestie van mijne sarcastische lach niet te vergeten natuurlijk :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sja Steven,

  als ge - nekeer ne band plat is - deze plat voor u deur laat staan gebeuren zo n dingen natuurlijk niet...


  Voor de rest komen we via polen,
  misschien hebben de russen dan niets in het snotje

  BeantwoordenVerwijderen