Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

donderdag 20 augustus 2009

Gdansk, aka vakantie in vakantie

Gegroet,

Het leuke aan een lange reis maken is dat je vakanties in vakanties maken kan. Nu bijvoorbeeld, hebben we onze tent met fietsen achtergelaten in Malbork, en zijn we met de trein vertrokken voor een citytrip Gdansk, kwestie van een beetje cultuur op te snuiven. Althans, dat is mijn mening. Bert verklaarde vanmorgen dat ie eigenlijk toch wel liever op TV al die cultuurdingen bekijkt (we hebben Gdansk ooit gezien in Mercator), kwestie dat men dan voor u alle belangrijke dingen uitkiest, en ge bovendien niet in de rij moet staan. Gelukkig hou ik er wel van de dingen in het echt te zien, en houdt Bert er van om in een stadje van de geneugten des levens te genieten (zoals iets lekkers gaan eten en iets gaan drinken), zodat een citytrip er op tijd en stond wel inzit. Bert staat nu achter mijn rug mee te lezen, en belooft wederwraak (wat zal Jo blij zijn).

Ach, het is hier best gezellig, en vooral fijn om een beetje te kuieren, kerkjes te kijken en morgen een museumpje doen vooraleer we teruggaan naar de uiterst aardige boeren waar we ons tentje mochten laten staan. Boeren die ons zowaar niet voor de koffie vroegen, en waar we gewoon in de wei mochten staan. Vreemd hoe snel ne mens die dingen gewoon raakt eigenlijk. Nu, meestal vinden we het superfijn uitgenodigd te worden, elke avond is er gewoon een beetje teveel aan.

Kalingrad is gelukt overigens, voor de vlotte prijs van 65 euro de man zijn de russen zo aardig ons 3 dagen in hun land te laten passeren, mooi toch? t schijnt is het wel een heel mooi stukje natuur dat we passeren. Het is ook vooral de kortste weg tot Litouwen, ons volgende doel (nog een reis-in-reis; wat n meevaller...).

Tot erna waarscheinlijk, in Vilnius

Melanie

4 opmerkingen:

 1. da's precies wel vlot verkregen, dat visum.
  Ook leuk dat jullie tijd hebben voor die extra "vakanties", zo zie je eens wat anders dan je zelf gepland hebt ;)

  wij gaan in oktober/november ook nog een paar daagjes terug naar Moskou :) we zijn uitgenodigd om gratis een concert bij te wonen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tot erna waarscheinlijk??? Mel, ge zijt nu toch al uw vlaams niet aan't verleren zeker? Nu zein jullie nog amper een maand van huis... Wat zal het zein binnen een jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sja tootje,

  Al 25 jaar mijn zuster wezend zou ge moeten weten dat ik - zonder spellcheck dan - het woord waarscheinlijk waarschijnlijk nooit correct geschreven heb (net als alle ei - ij woorden overigens, tenzij de belangrijke als ijsje, eitje).

  En neef Gert, terug Moscou? Feestelijk, misschien zien we jullie daar dan. Wel n dure grap zo, tenzij ze natuurlijk ook jullie vliegticket en visum betalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vliegtuigtickets + hotel (met ontbijt) voor 5 dagen komt op een totaal van 700euro. Valt nog redelijk mee vinden we zelf :)
  We krijgen wel de nieuwe cd en T-shirts gratis mee van hun.
  En ik wil graag nog een beetje tijd spenderen aan het bezoeken van Gorky en VDNKH park in de late herfst. Naar schijnt een hele verandering met het zomerse uitzicht. En nog een beetje goedkope cd's importeren natuurlijk.
  Wie weet komen we jou daar inderdaad nog tegen :)
  Ben vandaag terug begonnen als leerkracht, titularis dan nog ;) mijn klas bestaat uit 6 meisjes van 15-16jaar. De introductie voormiddag was in ieder geval heel goed meegevallen.
  Greetz

  Neef Gert

  BeantwoordenVerwijderen