Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

woensdag 30 september 2009

Soomaa

Gegroet!

jawel, u leest het goed, groeten doe ik u, vanuit het nationaal park van Soomaa nog wel. Het doet hier wat Scandinavisch aan, met geweldig mooi georganiseerde en gratis kampplaatsen (met toilet, incl WC-papier, hutjes, vuurplaats en droog hout dat we verdmn nog aan toe niet aankregen), ook met mooi onderhouden wandelpaden, een infocentrum met keuken, gratis internet en symphatieke parkbeheerders wiens persoonlijke gasten we zijn en voor wie we koken, met een geweldig grappige parkhond (worstformaat) wiens favoriete bezigheid het is om nieuwe toeristen door de 'beaver trail' te loodsen. Jammer dat de foto's (en filmpjes) er nog niet opstaan, want de omgeving is hier prachtig, 'bog' noemen ze het in het engels, een soort moerasland vol kleurige begroeiingen en met al het wild vertegenwoordigd dat deze breedtegraad van de planeet te bieden heeft (beren, wolven, elanden, bevers, herten, ...).

Enfin, volgende keer meer van dat. Ze gaan nu de film over het park voor ons opzetten (op groot scherm ). Morgen vertrekken we hier en over enkele dagen zien we jullie terug in Tallinn.

1 opmerking:

  1. Wilde beesten! haha tijd voor een echt straf verhaal.
    Ik wacht vol ongeduld!

    BeantwoordenVerwijderen