Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

maandag 28 december 2009

En toen waren ze met vier

Jaja, de zussen zijn veilig en wel aangekomen hier in Hanoi, vergezeld door een stapel appelkoeken die te pas en te onpas bovengehaald werden, best wel lekker, al had een beetje boter of olie in het deeg niet misstaan. De vorige dagen werden dan ook gevuld met massas nieuwtjes die uitgewisseld werden (ik had er zowaar ook, met dank aan de vele briefschrijvers), versgesneden ananasjes op een stokje eten, de horden brommertjes trotseren bij het oversteken van de straat, laat gaan slapen en laat opstaan (de zussen toch, die er nog een ander tijdsritme op nahouden), gaan eten in een gezellig restaurantje met een boel andere blanken, de geschiedenis van Ho Chi Minh en Confisius bekijken in gepaste gebouwen, zitten aan minitafeltjes om noedeltjes te eten, brommerritjes, boeken, fruit en brood weigeren van ondernemende Vietnamezen, stapels mooie doosjes passeren die leeg blijken te zijn, ons trachten niet te veel te ergeren aan de rondrijdende Vietnamezen die hun toeter verkiezen boven hun rem, verbaasd zijn over de massale hoeveelheid bagage (10m lange stokken, dozen, zakken, mensen) er op een fiets passen en nog massas meer.

Binnen 10 minuten vertrekken we met de trein (een soft sleeper deze keer, zowaar zelf met extra properheid voor touristen) naar Sapa, een bergstadje. Dit betekent helaas ook terug naar de 0 graden, een beetje sneu voor zij die naar Vietnam komen omdat het hier warm is. We gaan daar enkele dagen rondwandelen met onze prive-tourgids, die ons (zo werd ons beloofd) alle plaatselijke minderheden gaat tonen. We hopen maar dat ze niet speciaal voor ons gaan dansen... . Even for the record, opdat u terecht jaloers kan zijn, in Hanoi is het lekker warm.

Katrien heeft alvast beloofd dingen te fotograferen om de lezer (u dus) te plezieren. Op het programma staat alvast een filmpje over nieuwjaar in een bergdorp in Vietnam en vele etnische minderheden.

Vier alvast een feestelijk nieuwjaar (nodig ook eens een etnische minderheid uit, das in), en zet de chauffage een graadje hoger, kwestie van een beetje mee te leven ;)

Melanie

4 opmerkingen:

 1. Als de kijker dingen wil zien, dan moet de kijker ze hier posten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is mn kaartje toegekomen? Hoop van wel...was de eerste keer teruggekomen wegens te weinig opgeplakt (die verdomse buiten-formaat-kaarten) En anders ligt ie bij je terugkomst te wachten bij één van je zussen.

  Aaah Hanoi, fijne herinneringen...Sapa heb ik zelf niet gedaan: schijnt zeer mooi te zijn qua natuur, maar die minderheidsbevolkingen (die vaak als dieren in een dierentuin worden opgevoerd) spraken ons niet meteen aan. Hoe zuidelijker in Vietnam hoe vriendelijker de mensen ook. Aaah ik wil terug!

  Waar gaat de reis na Vietnam nog naartoe? Ik volg jullie alvast op de voet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hela Lieselot,

  Uw kaartje is goed en wel tot in Vietnam geraakt, waarvoor dank! We hebben vandaag de eerste wandeling gedaan, en inderdaad, de omgeving is de moeite. Ze houden in de reisbureaus precies inderdaad een halve koers over het aantal te ontmoeten minderheden, maar op zich valt het goed mee. Ze zijn hier heel blij met de komst van toeristen, die zorgen voor heel wat extra inkomsten gezien ze souvenirs kopen, gaarne rondgeleid worden en dergelijke.
  Met de zussen gaan we tot halverwege Vietnam, om dan terug te keren naar Hanoi en naar beneden te fietsen. Als ge tips hebt, altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaja, lachen met de doelgroep in het bos...

  shit bér man, uw haar, of laten we zeggen voormalig haar... das toch effe schrikken...
  ik heb er katrien speciaal voor wakker gemaakt!

  het blijft er toch wel leuk uitzien precies...

  enfin, tis laat en ik ben een beke ziek,
  dus laten we afsluiten...

  dikke kussen en wensen en van dieje zever...
  ziet dat ge heel hier geraakt met uw twee...

  arreviderci

  BeantwoordenVerwijderen