Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

donderdag 10 december 2009

kort ende krachtig

Gegroet,

Voor het slapengaan en de hektische trip morgen naar de ferry die ons tot Shangai brengen zal, nog een kort bericht ter uwer amusement (het is vrijdag, dus het mag vast van Wim).

We doen het (kwestie dat het al laat is en de inspiratie beperkt) onder de vorm van een interview. Zo voelen we ons bovendien een beetje beroemd, wat mooi meegenomen is.

Een dooddoener: Hoe was Kyoto?
Schon (met puntjes op de o, die ze hier niet kennen), om het in de woorden van Boni uit Polen te zeggen. Massas tempels, omgeven door roodgebladerde bomen, een goed concept!

Al veel sushi gegeten?
We beginnen zowat aan ons verzadigingspunt te graken. Dit was dan ook de opzet van deze reis, gezien we ons in grote steden die Sushi te pas en te onpas etaleren (zie fotos rusland) behoorlijk hebben moeten inhouden.

En hoe zit het met de poep?
Die doet helemaal geen pijn, gezien we in steden als Osaka en Kyoto de metro nemen. Ze is wel schoon gewassen, met dank aan de Japanse toiletten.

Mag jullie fiets zomaar op de ferry?
Eigenlijk niet, de fiets is een voertuig en moet aldus extra gefinancierd worden. Helaas zijn wij Belgen die -naar goede gewoonte- de gaten in het systeem zoeken,hier de toegelaten 30kg bagage. Onze fiets gaat morgen dus (als alles goed gaat) terug de zak in, en wordt daardoor prompt omgetoverd tot een stuk ordinaire bagage. Mooi is dat.

En die visums, lukt dat allemaal?
Maar ja, twee bezoekjes aan de ambassade (eentje om het paspoort te geven en eentje om het op te halen) en 30 euro volstaan om bijvoorbeeld China in te graken.

Niks sensationeels gebeurd?
Buiten het gebeten worden door een haai, niet echt.

Zijn jullie Japan al beu, of blijven jullie nog een eindje?
Morgen laten we (met spijt in het hart) het land van de rijzende zon achter ons, naar oorden waar de zon hopelijk ook opgaat, er gelukkig eveneens rijst en noedels op het menu staan, maar waar we helaas ook onze fiets terug een tijdje in de garage zullen moeten zetten. We hebben in Shangai (een grote stad, en dus ook niet ons favoriete fietsterrein) een kameraad wonen (een ex-huisgenoot).

Voor zo een indrukwekkende fietsreis hebben jullie vast een boel speciale uitrusting nodig?
We verschoten een beetje toen we de fietsen van onze gastheren zagen. Zij fietsten de wereld rond op doodnormale fietsen, zonder noemenswaardige problemen. En wij maar investeren in superdegelijke reisfietsen. Voor de rest begeeft onze fancy uitrusting het af en toe een beetje, wat ons kind aan huis maakt bij de plaatselijke buitensportwinkels, die ons met wisselend succes verderhelpen. Het repareren van mijn schoen door een russisch vakman maakte de losse naad wel dicht, maar de waterdichte coating open... . Hun Japanse collegas moesten daar een goed om lachen, maar stuurden in ruil voor dit mooie verhaal wel ons vuurtje op naar Tokyo ter nazicht.

Best wel onspannend, zo een wereldreis, niet?
Euhm, binnen een kleine 5u staan we op om op tijd aan de ferry te raken..., wat uiteraard gecompenseerd wordt door 48u slapen op dezelfde ferry.

1 opmerking:

 1. Hallo,

  Dat gaat zo vlug allemaal. Jullie zijn precies nog maar net Japan in en jullie moeten er weeral uit.
  Shangai is wel groot maar is wel héél fietsbaar. Wij hebben daar een koppel vouwfietskes op de kop getikt en de stad enkele dagen onveilig gemaakt.

  Wel oppassen want er rijden daar duizenden elektrische brommerkes en die maken 0 decibel lawaai en die rijden dus opeens uw broek uit.
  Wij kennen daar trouwens ook een geheime sluipweg die vanuit het Renmin park naar gratis recepties en tentoonstellingen leidt!!

  Bezoek zeker de oude stad, de echte oude stad. Het niet opgesmukte deel met de zeer toffe levendige markten. De krekel markt!! Ga naar een supermarkt en bewoner het levende voedsel, vissen met duizend in 1 bakje, een stapel levende schildpadden naast de appelsienen,...

  veel China plezier.

  BeantwoordenVerwijderen