Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

zaterdag 16 januari 2010

De mooiste dag van het jaar

U leest het goed. Vandaag was de mooiste dag van het jaar, al is dat nog maar net begonnen. De ingewijden onder u weten vast al waar de klepel hangt en voor de anderen bij deze een korte verduidelijking: Een van de favoriete dingen die mijn oudste zuster (Katrien of TooT in de wandelgangen) doet, is verjaren (alias jarig zijn). Er wordt reeds lang op voorhand luidop naar 16 januari, die mooie (mooiste) dag, uitgekeken en eens het zover is, kan de pret niet op. Uiteraard is er een organiserend comite nodig om die verjaardagen zo mooi ende feestelijk mogelijk te maken, van ontbijt tot animatie. En zoals u vast kan raden zijn de twee nooit veranderende leden van dat comite mezelf en Evelien, zuster nr 2. Slapeloze nachten, uren beraad en vroeger tijdens de examens zelfs kostbare uren studeertijd worden besteed aan het zoeken van een geschikte kado, het snijden van fruitsla, het maken van brownies, cake, snoephuizen (met de cursus ernaast, omdat het anders instort tijdens het drogen) en vooral het zoeken naar iets van animatie om de dag inderdaad de mooiste dag van het jaar te maken. Dit jaar ging het niet anders, met als extra leukigheid (mooi woord, nietwaar) dat het tevens onze laatse vakantiedag samen was, wat wel kan tellen als mooiste dag van het jaar. De dag is voorbij, het is 22u30 's avonds, de zussen hun vlieger stijgt als alles goed gaat binnen een half uurtje op, en wij besluiten dat het goed was. Er waren ballonnen, ter versiering en als hoofddeksel voor het voetvolk (zie foto's), er was Colora (een opblaasbare haan) als compagnie voor zij met haan als Chinese almenak, er was een met strikken versierde rijdende troon (met chauffeur), er was een voetmassage, er werd gezongen door mederestaurantgangers, er werd naar ons gewuifd en met ons gelachen, er was alles wat nodig was om de mooiste dag van het jaar, en vooral de jarige te laten schitteren ende schijnen.

Morgen klimmen we terug zelf op onze fiets, en gaan we zuidwaards, richting Hochimin-city (vroeger Saigon) en Cambodja, waarover een andere keer meer... .


Melanie

1 opmerking:

  1. Inderdaad, de mooiste dag van het jaar werd degelijk en wel gevierd zoals het hoort :)!

    Met dank aan het feestcommite, het was geweldig!!!

    BeantwoordenVerwijderen