Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

dinsdag 21 juli 2009

Wuppertal

Ik zal even verder gaan waar Ruben, onze gelegenheidsverslaggever, gestopt is, maar dan in kortere bewoordingen. U denkt misschien, die Bert en Mel hebben genoeg tijd om zich in een langgerekt proza te laten gaan. Niets is echter minder waar: er moeten kilometers gemaakt worden, en voedsel gejaagd en verzameld worden, om nog maar te zwijgen van het op- en afbreken van onze mobiele woonst en de dagelijkse hygiene (mijn excuses, er is geen trema te vinden op dit Duitse klavier, behalve op de ü, ö en ä natuurlijk, die hebben aparte toetsen).

Fietsen dus, vanuit Zammelen naar Maastricht, alwaar de meesten ons verlaten hebben na een middagmaal op een gezellig terrasje naast een luid optreden van in het Limburgs gecoverde liedjes.
Heuse volksfeesten zijn we gepasseerd, daar in het staartje van Nederland, al vraag ik mij af om welke gelegenheid. Mooie streek ook, dat meest heuvelachtige deel van Nederland. Steile klimmetjes tussen Maastricht en Aken, waar uiteindelijk ook Katrien en Joris ons verlaten hebben op hun plooifietsen. En toen waren we helemaal alleen, en het was nog zo gezellig met z'n tienen, mensen die hun vederlichte fiets afstaan in ruil voor uw gepakte ros, dingen vasthouden bij het bandplakken, drankjes betalen op terrasjes, foto´s trekken en verslagen uittypen, snif. Even buiten Aken gefietst, vonden we al snel een geschikt veld om ons tentje te zetten en in een diepe en lange slaap te vallen.

De dag erna was mooi, en vlot. We volgen een beschreven fietsroute en de combinatie wegbeschrijving en bordjes lijkt goed te werken. De dag erna (vandaag) is al een stuk minder. We zijn hier een of ander industrieel centrum binnengesukkeld en lijken er maar niet uit te geraken. En de gele zone op de kaart van Duitsland waar we morgen doormoeten lijkt niet veel beters te beloven. Enfin, het geeft ons tenminste de kans wat te internetten.

Volgende keer op deze blog: fotootjes, een geupdate "pech onderweg" en de nieuwe rubriek "wat zit er in Bert en Mel's tassen?"

3 opmerkingen:

 1. Dag Bert en Melanie

  Helaas waren Jerre en ik er zaterdag niet bij - we hadden onze slaap na een harde werkweek te hard nodig. Maar we zullen jullie blog volgen en wensen jullie heel veel succes op jullie reis. Dat de champagne nog rijkelijk mag vloeien!

  vir, jerre & ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Bert en Mel

  Leuke blog, gaan we zeker volgen en de groetjes vanuit Zammelen van ons allemaal.

  Lie en ste, Pa en Ma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaba!
  En, eindelijk goed kunnen uitslapen na al die sociale bezigheden? Ik heb de strijd met de gemene virusbeesten eindelijk gewonnen na een laatste en ultieme vitamineboost uit het smoothiebook dat ik in een ver verleden van Mel heb gehad.
  Als beloning voor dit harde werk is mijn lichaam zo nu aan het sterken met de bergen eten die uit ons mama haar diepvries komt. Want, wie gaat er op vakantie en trekt per ongelijk haar diepvries uit? En welk lief dochterken ging eergisteren langs en ontdekte dit drama? Als gevolg zijn we al drie dagen steak aan het eten en allerlei lekkers. Pieter is zelden zo gelukkig geweest ;)

  tot zover de trivialiteiten uit Mechelen
  Veeel plezier met jullie reis doorheen de Duitse industriegebieden!

  Femmer

  BeantwoordenVerwijderen