Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

maandag 5 oktober 2009

een gemeenschap in Tallin

Zoals beloofd een berichtje uit Tallin, en nog wel uit een gemeenschap om Ü tegen te zeggen (gepast met puntjes op). We zijn hier namelijk (via de website van www.couchsurfing.com, een aanrader voor de avontuurlijken onder u die graag nieuwe vrienden maken, voor fietsers is er ook www.warmshowers.org) terecht gekomen in een gemeenschapshuis die niet enkel bestaat uit de gemeenschap van de mensen die er wonen, maar tevens de buurt en couchsurfers in het gebeuren mee opneemt. Zo wordt er hier elke avond gekookt voor wie wil komen eten (voor een luttele 2 euro, die dient om te sparen voor vb een nieuwe oven), en worden regematig gemeenschapsactiviteiten georganiseerd (in de twee dagen dat we hier zijn al een marktje en een filmavond). Al wie wil mag hier gratis komen logeren (vb via couchsurfing), maar er wordt gevraagd om toch een keertje te koken voor de groep. Wat wij prompt bij aankomst vrolijk deden, met oven, dus grote luxe voor ons. We hadden sowieso gepland voor onze gastheren te koken al hadden we niet gerekend op 15 man, dus zijn we de winkel een extra bezoekje moeten brengen. Dit is echter het begin, ze plannen een creche, een fietsenherstelplaats en een soort plek waar je met je laptop kan konen werken overdag te creeeren. Een strak stel plannen, zoveel is zeker, ik zou graag binen een jaar of 5 eens komen kijken hoever ze staan.
We zijn dus weer prima terecht gekomen, hebben prompt een matras op zolder gekregen, en mogen hier gezellig rondtjaffelen zonder we daarmee iemand lastigvallen. Mooi is dat, zeker gezien we hier wel eventjes denken te blijven. De 17e oktober is er namelijk nog lang niet (onze intrede in Rusland is dan voorzien), en Rusland maar een 150km fietsen ver, al willen we onderweg wel nog een nationaal parkje doen. Ge zou nog denken dat ze hier meer nationaal parken hebben dan inwoners, maar dat lijkt me niet helemaal correct...

Omdat u vast allemaal eerder benieuwd bent naar Tallin, dan naar gezellige huisverhalen - woensdag vieren ze hier trouwens het nieuwe verwarmingsseizoen, en we gaan ter gelegenheid eclairs bakken (helaas moet ik mijn trouwe bakpartner Evelien vervangen door een minder ervaren mannelijk en lichtjes kalend exemplaar, op die manier komen er alvast minder blonde haren in het baksel terecht) - toch eventjes de eer betonen die het zeker verdient. Tallin is zo een beetje het Brugge van het noorden, maar dan zonder massas fotograferende Japanners, met een prachtige oude stad die nog heel wat middeleeuse charme bezit. Gezien het ons nog steeds niet gelukt is onze fotos op het internet te posten (binnen enkele ogenblikken kan deze informatie achterhaald zijn, want Bert is van plan ze erop te zetten), kan u zich alvast hier visueel informeren over de pracht van dit stadje (de fotos staan onderaan de pagina, dus scrollen is de boodschap).

Eventjes trouwens een eervolle vermelding voor Else, die zich met trots de winnares van de fotowedstrijd kan noemen. Als beloning hiervoor ontvangt ze binnenkort een authentieke Tallin postkaart. Alle anderen, niet getreurd, er zullen zeker nog soortgelijke accefietjes volgen waarin u hopelijk meer geluk heeft (deelnemen helpt dit geluk in de goede richting).


Tot de volgende!

Melanie

3 opmerkingen:

 1. HEEEEEERLIJK! Een wegwijzer naar mij! Ik zou zo zeggen, volgen die handel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. der stonden helaas nog wat letters achter, maar die hebben we er voor de esthetiek afgelaten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eindelijk iemand (mijne luc) met tijd om mij te tonen hoe het moet!!!!!!!!HARTELIJK DANK om ook aan mij te denken op zo een spannend avontuur: de dag zelf,7 oktober, grootste verrassing, een prachtkaart met draakje, uit estland!!speciaal! BEDANKT en jullie doen het PRIMA
  ook frisse groetjes vanwege huize MARIS

  BeantwoordenVerwijderen