Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

maandag 10 augustus 2009

Polen

Dzien dobry,

Ik had een pracht van een verhaal in mn hoofd over spannende tijden in Berlijn,
een nieuw matje en een nieuwe stuurtas van bij de vrienden van de Globetrotter,
en mooie verhalen over Oost-Duitsers die Wolfgang heten, schapen hoeden en bij nachte aangename discussies voeren over het socialismus - het communisme - en de kapitalistische tegenpool. Helaas - driewerf - niets van dit alles. Na in twee redelijk grote steden een heuse zoektocht gehouden te hebben naar een internetcafe (lees: met een vragend gezicht "internet" zeggen tegen aangeklampte voorbijgangers) zitten we nu in een computerwinkel te internetten (tegen betaling uiteraard, al heb ik het donkerbruin vermoeden dat het voor Polen gratis is, al zullen deze ook geen half uur aan een stuk hier zitten natuurlijk). Polen dus, we hebben de grens gehaald en zijn nog steeds niet bestolen, hoera. t jammere aan de zaak is dat mooie verhalen bij onze gastheren en dames er voorlopig niet inzitten, gezien de 3 woorden Pools die wij kennen, en dezelfde woordenschat die zij hebben in andere talen, buiten het Russisch natuurlijk.

Aangezien onze vriend hier met zijn sleutels aan het rammelen is houden we het hierbij,
met een belofte voor onze langverwachte lijst en de mooie verhalen als we eenj internetcafe of iets in die trand tegenkomen (in Litouwen hebben ze dat zeker, of we het hier nog tegenkomen valt nog te bezien)

Melanie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten