Welkom op onze reisblog, waar je alles kan lezen over onze reis van zomer 2009 tot zomer 2010 door Eurazië. Bij het naar beneden scollen ontdek je de berichten en foto's, per land geordend. Verder zijn we erg trots op onze gedetailleerde materiaallijst en pech-onderwegrubriek. Deze zijn bedoeld als inspiratiebron voor eenieder die een lange tocht per fiets plant, of eenieder met interesse. Je ziet onze route op onderstaande kaart (google maps) en kan klikken op de routelijntjes voor meer informatie over een bepaald stukje (goed mikken). Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over een bepaald deel van onze route, dan mag je altijd mailen naar Bert of Melanie.

Veel leesplezier!

Melanie en Bert

Route


Route weergeven op een grotere kaart

vrijdag 4 september 2009

Vilnius, het gezapige leven

Een goede morgen,

Bij deze een berichtje over het gezapige leven in Vilnius dat wij hier aan het voeren zijn. Maandag of dinsdag bestijgen we normaalgezien onze aluminium rossen opnieuw, maar tot dan is het leven gezapig in Vlilnius. Het is een beetje zoals thuis, zij het dan dat we niet hoeven te werken (maar in plaats wel rondhossen in de binnenstad, een gratis gegidste tour volgen, het KGB museum bekijken, middagdutjes doen; la vie...).

Pas nadat we bij Raf en Lina toekwamen begonnen de feestelijkheden al, met een weekendje heidens festival. Hier liepen allerlei heidense figuren rond, waarvan "wolfman" de kroon spande. Wolfman was een eerder kleine kerel met baard, lang haar, traditionele kledij (lees leren laarzen, een linnen broek en een linnen hemd) maar vooral met een wolf over zijn schouders (zonder inhoud weliswaar, enkel het vel met pootjes en kop). Hij was zanger van een groepje, liep geregeld met een bijl rond om hout te hakken (gelukkig deed ie dat in het kader van een traditioneel standje) en danste vooral wild op de heidense tonen van zijn (wolfloze) collegas. U hoort het al, het festival was de moeite. Niet enkel voor de figuren die er rondliepen, maar ook de locatie was geweldig (de fotos proberen we er vanmiddag bij te posten). Het was gelegen op een eilandje, dus omringd door water, en met massas bomen, gras en riet langs de kant. Ze hadden zowaar zelfs een mobiele sauna, met het meer als afkoelingsplek, heerlijk! De muziek was erg gevarieerd, van metal tot folk tot experimentele dingest (een combinatie van klanken, begeleid door geprojecteerde vreemde figuren) dus bij wijlen echt wel in orde. We hadden zowaar zelfs de kans een van de DJs persoonlijk te leren kennen, t is te zeggen, een van de kerels die bij ons op de bus zaten speelde plaatjes s avonds (uiterst dansbaar, jammer dat het zo laat was, waardoor we redelijk snel slapen zijn gegaan). Aardig was ie ook nog, hij had een gratis plaats over (met dat hij zowel als DJ als voor zijn werk gratis binnenmocht) en wou die met een van ons delen. Mooie meevaller heet dat!

Aan alle mooie liedjes komt een eind, dus ook aan die op het festival (al was de muziek van de laatste groep niet iets wat ik persoonlijk onder "mooie liedjes" zou catalogiseren), waardoor we ons al snel terug te huize Raf en Lina bevonden. Aangezien Xavier, die eveneens te gast is hier, enkele dagen naar Warshou vertrok hebben wij voor 3 dagen een appartemnetje gehuurd in de binnenstad; kwestie van onze gastheren ook wat rust ende privacy te gunnen. Best wel een feestelijke optie overigens, voor de citytrippers onder u, voor 30 euro per dag heb je een mini-koninkrijkje alwaar ge naar hartelust kunt koken, douchen, internetten, lawaai maken 's nachts... . Helaas komt binnen 2 uur ook aan dat mooie liedje een eind, om opgevolgd te worden door nog enkele uiterst gezellige dagen terug bij Raf en Lina thuis, afwisseling moet er zijn!

Melanie

2 opmerkingen: